Navigace
Domů
Magazín
Kalendář

Jsem-Pes

Jak do klubu?


Autor: igy
Přidáno: 6. 6. 2021

Pokud se chystáte prvně na akci nebo do klubu, určitě vás napadají různé otázky, jak to tam probíhá a co se tam všechno děje. Možná se i bojíte, co vás tam čeká a co vám tam kdo provede. Jsem si ale jist, že tyto strachy jsou zcela zbytečně. Zkusím vám teď akce trochu přiblížit a nastínit i pár „nepsaných“ pravidel, která vás ujistí, že akce v klubu jsou bezpečné, a pomohou vám vyvarovat se případného faux pas.

Atmosféra klubu

Prvně si samozřejmě řekněme, že každý klub a dokonce i každá akce může mít svá psaná i nepsaná pravidla. Je určitě rozdíl, když jdete na kecací akci do Kotelny a když jdete na nějakou sex párty. Vždy si proto zjistěte, kam vlastně jdete a co se tam koná. Po příchodu pak buďte mírně ostražití, abyste pochopili a nasáli atmosféru.

Pokud si nejste něčím jistí, zeptejte se organizátorů, šatnáře nebo barmana (i když ten nemusí mít čas). Na ně se můžete beze strachu obrátit, i když budete mít jakýkoliv problém v průběhu akce. V 99% případů se jedná o přátelské vstřícné lidi, kteří klubem žijí a záleží jim na tom, aby fungoval a neděly se v něm žádné špatnosti.

Pokud ale zjistíte, že vám taková atmosféra nevyhovuje, nezdráhejte se otočit a odejít, i kdybyste tam měli domluvené jakékoliv setkání.

Typy akcí

Obecně bych akce rozdělil na ty slušnější srazy, organizovanější cílené akce a nezávazné sexuální párty.

„Slušné srazy“

Za slušné srazy považujme například kecací čtvrtky v Kotelně nebo socializační akce ve Freeeku. Takové akce jsou hlavně o poznávání nových stejně smýšlejících lidí a nebo setkávání se starými kamarády, které prostě rádi potkáváte v BDSM přátelském klubu, abyste mohli mít svoje oblíbené fetiš oblečení, psí masku a bavit se o čemkoliv bez strachu, že pohoršíte nějaké vedle stojící nezasvěcené.

Můžete na nich zažít pejsky na čtyřech, kteří si hrají, nebo třeba nějaké svázání, klečícího otroka a vyjímečně i nahotu. Pokud je to takováto míra, určitě dané věci nikomu nevadí a i ti, kteří na podobné věci nejsou, je rádi tolerují ve vzájemném kompromisu, že ostatní zas budou tolerovat jejich výstřednosti.

Nic intimnějšího by se tam dít nemělo. Sexuální praktiky sice budou také všichni tolerovat, ale už s velkým přemáháním, protože to neodpovídá atmosféře. Vlastně ji to může celou zbordit, odradit nováčky a stydlivější povahy a popřít účel srazu. Pokud chcete dělat něco sexuálního, jděte raději na k tomu určená místa a akce.

„Organizované akce“

Za takové akce považujme například různé workshopy nebo naše Zvířátka, Výročí i Mr. Puppy. Velmi jednoduše lze říct, že na takových akcích platí to samé, co na slušných srazech, ale s vychýlením konkrétním směrem. Akce jsou organizované vždy pro konkrétní skupinu, a proto jsou značně otevřenější v jejich oblasti, ale mohou být uzavřenější do těch ostatních.

Pokud půjdete na workshop o výprasku, nejspíš vás nepřekvapí, že tam submisivové odhalují pozadí a dostávají výprask, kde se dá. U slušných srazů by toto bylo spíše výjimečné. Na druhou stranu zatímco u běžného srazu by bylo stejně výjímečné vidět někoho spoutaného či svázaného, na výpraskovém workshopu bude svázaný otrok působit jako pěst na oko a každý se bude divit, co tam dělá.

U psích akcí, které nás nejvíc zajímají, určitě očekávejte hodně pejsků na čtyřech, více odhalených pozadí s ocáskem a možná i jejich drzejší chování. Zatímco u jiných akcí a srazů se jde proběhnout po klubu a očichat neznámé hosty jen drzý pejsek, na akci psí to patří mezi běžné způsoby oslovení.

„Sexuální párty“

Do těchto párty počítejme cokoliv se děje v pražském Factory, v berlínském Lab.oratory a vlastně ve všech darkroomech. Tyto párty, jak označení napovídá, jsou především o sexu a BDSM hraní. I zde ale panují velké rozdíly, které je třeba odlišovat - například berlínský Connection je vyhlášený bezostyšným naplňováním přísloví “kde je vystrčeno, tam je dovoleno”, zatímco třeba také berlínský Qualgeist nebo hrací část pražské Kotelny jen poskytují prostor pro libovolné hraní, ale aplikují se přísná pravidla o nesahání na cizí hračky.

Takové Factory a z mé zkušenosti většina zahraničních klubů funguje ve několika stupních troufalosti podle místa v klubu - máte oblast baru, kde lidé odpočívají, hydratují se, ostatní slušně oslovují a flirtují, nic moc se tam neděje, ale když ano, nikdo není překvapen a rád se podívá. Pak máte „cruising“ oblast, kde se loví a flirtuje bezeslovně dotykem, ale dokud nedáte souhlas, víc si nikdo nedovolí. A pak máte oblast darkroomu, kde se může dít skoro cokoliv a nesmíte být překvapeni, když ostatní budou předpokládat, že jste na to cokoliv připraveni.

Toto říkám hlavně v kontextu doby #metoo - vždy a všude platí, že souhlas je důležitý a nesouhlas s čímkoliv musí být respektován. Ale zatímco na většině míst platí pravidlo jasného souhlasu před čímkoliv intimním, jsou místa, kde ten souhlas dáváte už svou přítomností a musíte naopak vyjádřit svůj případný nesouhlas.

Pravidla

Teď si projděme, jak se vlastně v klubu chovat a co tam dělat. Tedy kromě toho, že byste měli souznít s atmosférou klubu a akce, jak je popsáno výše.

Pravidla klubu

Zopakuji, že každý klub a každá akce má svá pravidla. Rozhodně si je prostudujte, než se na akci vydáte. I proto, že nedodržení pravidel obvykle vede k vykázání z klubu bez náhrady vstupného. Dokonce vás mohou vykázat už u vstupu, přestože jste předem zaplatili vstup, pokud nesplníte pravidla vstupu kvůli nedodržení věku nebo dresscode.

Společným pravidlem všech klubů, kde se děje něco z BDSM nebo sexuálního, určitě je věk nad 18 let. Výjimky se většinou netrpí, ani pokud se v daném klubu zrovna koná nesexuální akce.

Někdy je povinností mít dresscode, třeba kůži nebo latex, a bez ní vás dovnitř nepustí. Vyhodnocení je zásadně na organizátorech a může být velmi přísné. Latexové jocksy vám na latexovou párty prostě nestačí. Pokud není vyhlášen dresscode, můžete jít, v čem chcete, ale nějakou tématiku by to také mělo mít. Navíc byste neměli být špinaví a zápachem obtěžovat ostatní, což zahrnuje nejen dlouho nošené ponožky, ale obvykle i jakékoliv parfémy. A pokud máte naleštěný latex, ujistěte se, kam si můžete bez problémů sednout. V Kotelně vám rádi poskytnou fólii pro obalení židle, abyste ji nezničili. Stejně tak si dávejte pozor, abyste zbytečně neušpinili příslušenství a podlahu klubu při svém hraní - hlavně vosk a jlube může být těžší z některých materiálů odstranit.

A samozřejmě téměř všude platí zákaz používání drog a omamných látek. I když to někde možná vypadá, že jsou drogy běžné, obsluha to bere obvykle nelibě a překročení určité meze řeší nekompromisně.

Pravidla fotografování

Častým pravidlem je zákaz fotografování, ale má svá specifika. Na sexuálních akcích bývá přísný zákaz focení. Třeba kanárský Zoo nebo berlínský Qualgeist dokonce zcela zakazuje používání mobilů. Na organizovaných akcích bývají určení fotografové, ale přiliš se neřeší focení vystupujících na pódiu na vlastní mobil. (Ale neplést s přednášejícími na workshopech, kteří se spíše neradit nefotí. Pokud si nejste jistí, raději nefoťte a užijte si akci bez koukání přes mobil.) Na slušných akcích se obvykle dovoluje fotit sebe sama a kamarády s předcházejícím svolením, ale například Kotelna zakazuje focení ve společné části úplně. V hracích místnostech Kotelny se fotit soukromě můžete.

Ale ono se nakonec nejedná jenom o fotky. Platí obecné pravidlo, že co se stane v klubu / na akci, zůstane tam. Tím teď nemyslím, že když vám někdo něco špatného provede, nemá se to řešit. Ale když tam s někým něco děláte nebo jen vidíte někoho jiného v intimních věcech, bez jejich souhlasu byste o tom neměli rozhodně drbat nikde dál. Do klubů chodí často lidé právě proto, že tam dělají věci, které nechtějí ukázat vnějšímu světu.

Pravidla chování a „akčnění“

Všude platí pravidla slušného chování - pozdravit, poprosit, poděkovat, nevnucovat se. Ve většině klubů je ale zároveň zvykem vzhledem ke komunitní blízkosti obecné vzájemné tykání, a to bez ohledu na role dominanta a submisiva. Tím nemyslím, že byste neměli vykat svému Pánovi, když to tak máte nastavené, ale vykat cizímu neznámému dominantovi bude působit právě jako vnucování se. Pokud naopak dominant zkusí svou autoritu uplatnit na jakéhokoliv suba, setká se s pohrdavým označením VDD (Velmi Drsný Dominant) a bude mít potíže si vydobýt respekt.

Na akcích je přísně zakázáno půjčovat si cizí hračky, ať už živé nebo neživé, bez souhlasu majitele. Pokud vás nějaká hračka zaujala, dejte se do řeči s majitelem a uvidíte, co bude dál. Kromě možného souhlasu se třeba dozvíte i zajímavé zkušenosti a poučíte se. Když je živá hračka osamocena, můžete se dát do řeči s ní a zjistit, o co má zájem a hlavně zda je vlastněná. Pokud tvrdí, že vlastněná není, ale má obojek, ptejte se, kdo obojek zapnul, a považujte ho za pána (nebo třeba křena) na ten večer. Submisiv si obvykle nechává dát obojek od někoho, ke komu má důvěru, že se o něj postará v případě potřeby. Jinak by si obojek nasadil sám. Nedovolte mu kvůli jeho nadrženosti tuto důvěru porušit.

Pokud naopak přijdete se svým submisivem, starejte se o něj příkladně, ať se mladí submisivové nebojí svěřit do péče vám ani ostatním. Dbejte na to, aby byl hydratovaný a nenastydl, pokud je obnažený, a aby byla dodržena všechna dohodnutá pravidla. Nesnažte se zbytečně předvádět a nedovolte ani svému subovi, aby kvůli exhibici přehlížel své limity nebo signály svého těla, čehož by pak mohl litovat. Také hlídejte, aby neoběžoval ostatní a jinak neporušoval pravidla klubu a akce. Pravidlo o nesahání na cizí hračky má své limity a pokud nějaký sub bude dotěrný, nemůže se divit, že mu i bez souhlasu přistane na zadku pár rákoskou. A při opakovaném konání může přijít i vyhazov z klubu a újmu na cti toho, kdo dotyčného hříšníka přivedl.

Pokud se nachomýtnete k nějaké akci, platí jasný zákaz se zapojovat bez vyzvání či souhlasu. Můžete se dívat, ale slušně z dostatečné vzdálenosti, abyste nepřekáželi, a raději ani nekomentujte, natož abyste se bavili o něčem nesouvisejícím, co by bořilo atmosféru. Výjimku o zasahování do akce může tvořit stopka, například výrazné vyslovení STOP od submisiva. Ta by měla být za všech okolností respektována a pokud se vám zdá, že dominant toto pravidlo nectí, nebojte se ozvat, upozornit organizátory nebo přímo zasáhnout.

Zdroje

Pravidla BDSM klubu (Kotelny): https://www.bdsmklub.cz/?faq

Pravidla BDSM akcí podle Tabron: http://www.tabron.cz/2018/03/09/pravidla-bdsm-akci-podle-tabron/

HTTP/1.1