Navigace
Domů
Magazín
Kalendář

Jsem-Pes

Soutěžní řád Czech Puppy


Autor: Igy
Přidáno: 3. 8. 2019
Revize: 4.1, Upraveno: 6. 9. 2022

Platný pro soutěž Czech Puppy 2023

I. Konání soutěže

1. Soutěž se bude konat 19. 11. 2022 od 19 hodin v klubu Kotelna, Praha Strašnice. Na soutěž je povolen vstup pouze osobám starším 18 let.

2. Pořadatelem soutěže je Igy (Pavel Pech) a jím pověřené osoby. Pořadatel soutěže je zodpovědný za průběh večera, hlasování i dohled nad držitelem titulu po jeho funkční období.

3. Za klub a související oblasti je zodpovědný majitel klubu.

II. Přihlášení do soutěže

1. Do soutěže Czech Puppy se smí přihlásit osoba, která:

  • je starší 18 let

  • mluví plynně česky nebo slovensky

  • se cítí být český pes, fena, štěně nebo jiná psovitá šelma

  • není aktuální držitel titulu Czech Puppy (Mr. Puppy)

  • není aktuální držitel jiného gay/fetiš titulu (Mr. Leather, Mr. Rubber, Mr. Fetish, Mr. Bear, atp.)

  • souhlasí se Soutěžním řádem

2. Přihlášení je možné podat emailem na adresu czechpuppyteam@gmail.com od 1. 9. 2022 do 30. 9. 2022.

3. Přihlašení musí obsahovat:

  • psí jméno a lidské křestní jméno

  • věk a město pobytu

  • fotografii v psí výbavě

  • emailový a telefonní kontakt

  • stručný motivační text, proč se chcete přihlásit

4. Osoby přihlášené do soutěže jsou dále označováni jako Kandidáti.

III. Představení a předkolo

1. Na webové stránce soutěže a na kanálech soutěže na sociálních sítích jsou po uzavření přihlášek zveřejněny informace o kandidátech zaslané v přihlašovacím emailu s výjimkou kontaktů. Kandidát může doplnit svůj zaslaný motivační text o video v maximální délce dvou minut, které bude zveřejněno na stránkách a kanálech.

2. Kandidáti jsou na stránkách a kanálech řazeni v pořadí přihlášení do soutěže.

3. V případě přihlášení více než šesti kandidátů je pořádáno Předkolo, ve kterém je vybráno pět kandidátů účastnících se soutěžního večera.

4. Předkolo probíhá v termínu 1. 10. 2022 až 21. 10. 2022 na webové stránce soutěže formou hlasování.

5. V Předkole mohou hlasovat všichni členové stránek Jsem-Pes.cz registrovaní před začátkem Předkola, tj. před 1. 10. 2022, s výjimkou aktuálního a předchozích držitelů Mr. Puppy CZ a Czech Puppy. Každý člen může dát hlas maximálně jednomu kandidátovi.

6. Soutěžního večera se účastní pět kandidátů s nejvyšším počtem hlasů obdrženým v Předkole. V případě shody počtu hlasů u hraničních pozic udělují své hlasy aktuální a předchozí držitelé Mr. Puppy CZ a Czech Puppy pro kandidáty na daných pozicích.

7. V případě budoucího odstoupení postupujícího kandidáta nebo jeho vyřazení pro porušení pravidel není jeho místo nahrazováno z řad nepostupujících. Postupující kandidát se může ale do 24 hodin od sdělení výsledků Předkola rozhodnout přenechat své místo jím vybranému nepostupujícímu kandidátovi.

IV. Průběh soutěže a hodnocení

1. Soutěž se skládá ze pěti kol, během kterých kandidát předvádí své schopnosti jako psa i jako reprezentanta české pup-play scény. Na hodnocení má ale vliv i chování mimo tato kola.

2. Soutěžní kola jsou:

  • Rozhovor s porotou - cca 10 minut. Soukromě v angličtině, pokud je členem poroty někdo ze zahraničí. Pořadatel zajistí v případě potřeby tlumočníka.

  • Představení moderátorem - cca 1 minuta.

  • Překážková dráha - cca 1-2 minuty

  • Volná disciplína - cca 3 minuty, kandidát dodá hudbu a zajistí potřebné rekvizity

  • Karaoke štěkání - cca 1-2 minuty, kandidát dodá hudbu

3. Kandidáti v průběhu večera vystupují a soutěžních kol se účastní v pořadí přihlášení do soutěže. Organizátoři mohou z technických důvodů rozhodnout pro změně pořadí pro volnou disciplínu.

4. Hodnocení se skládá z 66% od poroty a 33% od publika.

5. Porota nehodnotí přímo soutěžní kola, ale přiděluje body k jednotlivým oblastem, které by měl držitel titulu zvládat. Následně jsou body sečteny a přepočteny na procenta. Hodnocena je například:

  • přátelskost (nekonfliknost)

  • hravost a zápal do hry

  • schopnost veřejného vystupování

  • výbava a věrnost chování

  • znalost angličtiny, případně jiných jazyků

4. Publikum hodnotí jedním hlasem pro jednoho svého vybraného kandidáta určeným způsobem. Může hlasovat každý přítomný návštěvník včetně organizátorů, s výjimkou poroty. Hlasy jsou posléze sečteny a přepočteny na procenta.

5. Vyhrává kandidát s nejvíce procenty hlasů. Při shodě hlasů pro více kandidátů je upřednostněn vítěz hlasování diváků. V případě shody hlasů i hlasování diváků provede porota dodatečné hlasování o vítězi.

6. Kandidát v pořadí podle procent hlasů na druhém, resp. třetím místě, získávají titul Runner-Up Puppy CZ, resp. 2. Runner-Up Puppy CZ.

7. Při méně než pěti kandidátech není třetí místo vyhlašováno. Při méně než čtyřech kandidátech není druhé místo vyhlašováno. Umístění dalších kandidátů není vyhlašováno nikdy.

V. Kandidáti

1. Kandidát aktivně spolupracuje s organizátory na přípravě a průběhu soutěže. Především s dostatečným předstihem v termínech určených organizátory dodává podklady a požadavky pro soutěžní kola.

2. Kandidát souhlasí se zveřejněním informací poskytnutých v přihlášce s výjimkou kontaktních informací.

3. Kandidát se dostaví v den soutěže s předstihem určeným organizátorem pro přípravu soutěže a zkoušku soutěžních kol.

4. Kandidát souhlasí s focením a natáčením během soutěže a se zveřejněním pořízených materiálů a využítím při propagaci dalších akcí Czech Puppy. Kandidát může určit, že se tento povinný souhlas netýká fotek bez psí masky.

5. Kandidát dodržuje pravidla fair play.

6. V případě porušení Soutěžního řádu může být kandidát vyřazen.

VI. Výherce = Držitel titulu

1. Výherce soutěže neboli držitel titulu (dále jen Držitel) si volí konkrétní titul (Mr./Ms./Mx. Puppy / Czech Puppy), jakým bude označovaný.

2. Výherce soutěže neboli držitel titulu (dále jen Držitel) zastává svou funkci až do následující volby Czech Puppy. Pokud by nebyl termín následující volby oficiálně znám před koncem roku svého titulu, pak zastává svou funkci do konce daného roku.

3..Držitel reprezentuje svůj titul, soutěž a českou psí komunitu s respektem a navazuje na dobrou reputaci vybudovanou předchozími Držiteli.

4. Držitel nespojuje svůj titul ani symboly titulu - obdrženou psí masku, misku a šerpu - s aktivitami snižujícími úctu titulu, tj. takovými jdoucími proti obecně přijatému směru komunity, například s pornografií, nechráněným sexem, užíváním drog, rasovou či jinou nesnášenlivostí, atp.

5. Držitel nespojuje svůj titul ani symboly titulu s komerčními aktivitami svými nebo jiných společnosti, s výjimkou spolupráce se sponzory soutěže a to se souhlasem organizátorů.

6. Držitel titulu je povinen se starat o symboly titulu a prezentovat se jimi na oficiálních dogplay a fetiš akcích.

7. Držitel titulu je povinen navštěvovat gay / fetiš / zvířecí akce:

  • Darklands

  • Výročí Jsem-Pes

  • následující Czech Puppy

  • Alespoň jedna jiná česká akce - např. Fetish Weekend, Zvířátka s.r.o., Pride, ...

  • Alespoň jedna jiná zahraniční gay/fetiš akce - např. Folsom Berlin, Gay Pride, volba Puppy, ...

8. Držitel se může přihlásit do soutěže European Puppy & Trainer Contest ve svém držitelském období, pouze pokud se předchozí držitel rozhodne daný rok v dané kategorii nesoutěžit.

9. Držitel zastane roli porotce pro následující volbu Czech Puppy.

10. Povinnost účasti dle bodu 7 a 9 neplatí, pokud není akce pořádána ve funkčním období držitele nebo není účast možná ze zdravotních důvodů, kvůli zákonných omezením, kvůli omezením daným pořadatelem akce nebo jiným překážkám při vstupu na akce (včetně případného opodstatněného nesouhlasu s pravidly akce či klubu).

11. Držitel titulu informuje předem organizátory o plánovaných účastech na gay/fetish/zvířecích akcích, o obdržených pozvánkách na akce a o oslovení médii.

12. Držitel titulu včasně informuje organizátory v případě neschopnosti plnit své povinnosti, např. nemožnost účasti.

13. V případě vážného porušení povinností držitele mu může být titul a symboly titulu odebrány.

14. Pokud je držitel odebrán titul nebo se z jakéhokoliv důvodu nemůže zúčastnit následující volby Czech Puppy, přechází povinnosti držitele v rámci dané volby na dalšího kandidáta v pořadí dle bodů, nebo na některého předchozího držitele, pokud se daný kandidát rozhodne soutěžit.

VII. Závěrečné ustanovení

1. Pořadatel si vyhrazuje právo na změnu tohoto soutěžního řádu. Změny v soutěžním řádu pořadatel neprodleně oznámí všem kandidátům a zveřejní na webových stránkách Jsem-Pes. Kandidáti vyjadřují souhlas s předmětnými změnami pokračováním účasti v soutěži.

2. Pořadatel si vyhrazuje právo soutěž zrušit. Zrušením soutěže nevzniká nárok na odškodnění investic kandidátů.

3. Pořadatel nenese odpovědnost za žádnou majetkovou nebo nemajetkovou škodu nebo újmu, kterou nezavinil a která vznikla kandidátovi v důsledku jeho účasti v soutěži, případně v důsledku skutečnosti, že mu byla nebo nebyla udělena jakákoli cena.

4. Veškeré spory, či nejasnosti nad rámec tohoto soutěžního řádu řeší operativně pořadatel.

5. Toto znění soutěžního řádu nabývá účinnosti dnem 1. 8. 2022.

HTTP/1.1