Navigace
Domů
Magazín
Kalendář

Jsem-Pes

Velrybí zpravodaj z amerického Chicaga 2023


Autor: Tabron
Přidáno: 10. 4. 2023

Ritchi:

“Z nápadu vzniklo podání přihlášky, z podání přihlášky vznikla One Fox Show, a z One Fox Show vznikla cesta do Chicaga, na které budu za méně než 24 hodin.”

“Pro všechny z vás patří můj velký dík. Za důvěru celé ty roky, za podporu v rámci OFS, za vaši lásku a za to, že jste ta nejlepší komunita. Bez Vás by se tahle cesta nikdy nestala. Ještě jednou - děkuju!”

“Abych Vás mohl vzít sebou, tak jsem opět poprosil naší úžasnou velrybí zpravodajku Tabron, aby Vám dávala info. … “

“Snad Vás nezklamu, snad Vás neztrapním a snad Vám to dovezu domů.”


Report #1: Odlet


Tak co myslíte, zvířátka naše? Obešel se odlet bez zábavy už na letišti? Předjímáte správně. Neobešel. Zkusím to zkrátit a v rychlém sledu vám nastíním situaci.


Vyhlášeno zpoždění letu 50 minut.

Naše trio (Ritchi, Igy, BlueStone - zkráceně RIB) se začíná poohlížet na letišti, čím by se zabavili.

Jídlo, pití, nějaké ty odpadky...

Letištní personál zjišťuje, co jsou zač.

Zpoždění zkráceno na minimum: 16 minut. A to i přes to, že se udává vždy po pětiminutách...

Cesta k odbavení. Ritchi nemá letenku.

Ritchi skáče hlavou do odpadkového koše.

Ritchi už má zase letenku.

Odlétají.


Ritchi upřesňuje:

Teď letíme do Londýna, na letiště Heathrow. Tříhodinový přestup, a 14:25 místního času odletíme do Chicaga na letiště O'Hare. Z toho se pak dostaneme (pozn. redakce: vážně doufáme) do hotelu Majestic, kde zapícháme a uvidíme co dál.


OPRAVA: ...kde to ZAPÍCHNEME, a uvidíme co dál.

Co mě to jen napadlo, číst to úplně blbě?! ??



Report #2: Přílet a ubytování


Ve čtvrtek kolem půl šesté RIB úspěšně prošel imigračním a celním oddělením, našel své kufry a nasedl do taxi směr hotel. Všichni jsou v pořádku, zatím se spíš vyrovnávají s časovým posunem. USA jsou o 7 hodin pozadu. Takže v 7 ráno mají půl noc.


Dobrá zpráva a velké poděkování všem, kteří Ritchiho podpořili - podle fotek bydlí v rozumném hotelu (nikoliv na hromadné ubytovně, jak plánoval původně) a všechny oblečky a proprietky jsou už vybalené. Lednička naplněná. Takže teď už má opravdu prostor se plně soustředit na reprezentaci.



Report #3: Takhle by to nešlo, to by nikoho nebavilo


Zpětná vazba největšího práskače (a vypravěče) výpravy je jasná. Takhle by vás to nebavilo a je třeba zase do toho hodit trochu těch správných historek.?


Všichni prošli odbavením bez zádrhelů. Jestli za to mohlo osobní charisma nevíme, ale prošli jsme i přes to, že balíček klíčenek, které BlueStone veze v kufru, vypadalo na RTG spíš jako granát. Údajně to nikoho nevyděsilo. Jediné, co trochu stávkovalo byl automat, který odmítal vydat colu. Tedy... Pepsi. MODROU PEPSI!!! S tím se samozřejmě Blue nemohl smířit a tak šel k vedlejšímu gatu za obsluhou, která právě doplňovala podobný automat. Připomínáme, že lety mimo schengen jsou v jiné části letiště a má jinou samostatnou kontrolu. Stejně jako brána, ke které se Blue vydal. Bez kontroly.


Na Londýnském letišti proběhla snídaně v době oběda. Takže brunch. A když snídaně v Anglii, tak typická se vším všudy: vejce, klobása, slanina a fazole. A mimochodem - obsluhovala Polka.


Letadlo bylo řešené jako 3 řady sedadel po třech. Bohužel se zde kluci rozdělili, každý seděl jinde. A všichni uprostřed. To ocenil zejména Igy, který byl z obou stran obtečen společností typicky rostlých Američanek. Sice nedosáhl ani na vlastní stoleček, ale kdyby byly turbulence, byl by jako v bavlnce... ?


Cesta do Států je fakt dlouhá. Jakože FAKT KURVA DLOUHÁ. Ale stevardi se o všechny starali přímo královsky a rozváželi nejen oběd a večeři, ale i zákusky (muffiny) a pro koníčka měli i keksíčky. Žvýkací. Moc dobré s obrázkem uší na obalu. ?? Když stevardi zjistili, co žvýká, dostával do konce letu zdarma ty skutečné a moc dobrou zmrzlinu navrch.


Ritchi objevil v rámci letu interní chat, takže si RIB mohli průběžně svěřovat zahradnické pokroky. Ano. Tím rozhodně myslím klíčící a postupně unikající fazole.


*Ve 12 našeho a 5 ráno jejich času informační kanál protnulo Ritchiho "CO DĚLÁŠ VZHŮRU BLUE?!!!"


Po přistání bylo zajímavé ještě odbavení na imigračním, kde se úředník zeptal asi na 20 věcí, ale mluvil tak rychle, že mu to trvalo asi 10 sekund. Současně s ním Ritchi stejně rychle odpovídal, takže to chvílemi vypadalo, že si každý mele to svoje, oba současně, a to se stihli i poslouchat. Já do teď rozklíčoval akorát první a poslední slovo.


* "Proč se ptáš, když ležíš vedle?" ?


Výsledkem byla kartička a razítko, které si v mém případě radši úředník vyplnil sám a kterou jsem poslušně odevzdal při další kontrole.


* Ritchi začíná hromadně opravovat vše, co BlueStone poslal... A dodává:


Jet-lag je opravdu hnus. Tělo odmítá dál spát, protože má zkrátka poledne a ne 5 ráno. Začínáme chápat, proč je cestování časem tak náročné.



Report #4: Konečně za velkou louží


První, co uvidíte po opuštění útrob letiště je McDonald's. Blue prohlásil, že to zná z Čech a že je super, že to tam už taky znají. ??


Naopak první, co RIB viděli před letištěm byla halda hlíny a řada domorodců sedících ve svých obřích SUV. RIB vzal za vděk Uberem, který řídil někdo, kdo si opravu nelámal hlavu s předpisy a tak chvíli hrozili, že si nestihnou ani vybalit a už zase budou sedět.


Postřehy během (podle řidiče sympaticky kraťoučké) hodinové cesty: typický domek je tu z cihel, zácpy na dálnici existují ve všech pruzích, existují i mýtické žluté školní autobusy. Banky tu mají "drive-in" a čím více centrum, tím vyšší budovy. Jinak celkem pořádek a čisto.


Náladu a morálku hodně zvedla návštěva, která dorazila ihned po ubytování - Buumi. Ritchi se tak mohl v dobré psolečnosti (měla to být společnost, ale ten překlep mě baví) vydat do víru velkoměsta. Igy s BlueStonem zajistili nákup v místní sámošce. Velké asi jako běžné naše TESCO. Ale 4x větší. Na hotelu jsou ubytovaní i další pejsi a "úchylové", takže to bude fajn.


Mimořádná zpráva #1:

Zajímavá zejména pro ty, kdo už někdy s Ritchim někde bydleli. UŽ ZASE DĚLÁ HROMÁDKY! ? A Pak mi BlueStone poslal video s tím, jak tam fungují záchody.



Report #5: Další poznatky zvídavého Koníčka


Mají tu divné záchody. Divné kulaté kliky. Divné zásuvky. Čudlíkové vypínače. Ale klasická vysouvací okna!


*fotky, fotky divných věcí, divné fotky normálních věcí... TUNA FOTEK


Jezdí tu MODŘÍ POPELÁŘI!!!


*Ritchi je zaskočen.


Tady se dá vážně sehnat všechno! Je to jen otázka ceny. Během 10 minut před klubem viděl prodávat trávu, tacos, podpatky a umělé nehty.



Report #6: Jak to bude dál - aneb trocha faktů o IPTC


První den probíhal neoficiální meeting se soutěžícími, kde se měnii kartičky, odznáčky, zkušenosti ale i možnosti a zázemí jednotlivých soutěžících. Ti moc dobře věcí, proč tu jsou a všichni cítí, jak důležité to je. Atmosféra je neskutečná a všichni se cítí být na jedné lodi.


Ritchimu se podařilo před meetingem s producenty potkat i taťku classy, a to Rexyho. Jako vždy fantasticky vstřícný pejsek, který září svou zelenou kam jen se podíváš. ??


*poznámka redakce: Začínám se ztrácet v časovém posunu. Takže časové údaje berte trochu s rezervou...


Včera od půl šesté večer měl Ritchi meeting s producenty volby, meet'n'greet, otázky před publikem v rámci titulu a setkání s porotci. Nikoho asi nepřekvapí, že byl Ritchi velmi dobře připraven fakticky a že půl dne se čančal a řešil nehty, outfit... a celou dobu mi psal, jak je pyšný na to, že reprezentuje českou zvířecí scénu.


To, že je Česko na takové akci zastoupeno, prý není pro hromadu místních vůbec překvapení. I za oceánem už slyšeli schválu na malou zemičku uprostřed Evropy, která má jednu z nejvíce aktivních komunit. ??


Zítra (tedy naše dnes) je Den D.


Od 9.30 (16:30 našeho) Ritchiho čekají interviews, pak od 14 (21) zkouška na výstavu, od 16 (23) samotná výstavní část, krátká pauza pro přesun, a samotný večer volby, který začíná v 18 (v 1 hodinu ráno). Volná disciplína, proslov, aukce košíku a vyhlášení....


Takže až budete zítra vstávat, už pravděpodobně budeme znát výsledky. Volba je plánována do 22 hodin večer (naše 5 ráno), takže si možná přivstanu, ať to máte za tepla.



Report #7: Podporný tým pracuje na 300%


Zatímco Ritchi se věnuje svým povinnostem, podpůrný tým se infiltroval mezi diváky i organizační tým. A jak se tak seznamovali, postupně označkovali všechny důležité přítomné Ritchiho plackou. Výsledkem bylo, že na pódium někteří soutěžící chodili právě s plackou našeho týmu. ?? Samozřejmě ji mají také fotografové, porotci apod. Zatím vidí jen packu a úplně netuší, že to je vyjádření podpory pro Ritchiho, ale na to ještě dojde. My to považujeme za perfektně provedenou operaci v týlu nepřítele! ??



Report #8: Prostředí klubu a konkurence


Pro představu. Místo, kde se vše odehrává je klub. Celkem malý, prostě bar, malý shop a pak uzavřené místnosti, kde probíhají uzavřené části IPTC jako třeba setkání s producenty, losování pořadí, pohovory a podobně.


Konkurence je veliká. Soutěží "Indián", Australan, holčina z Los Angeles... celkem 9 dalších soutěžících. Ačkoliv hlavní (a velmi náročný) program soutěže začal až dnes, podpora České komunity byla cítit už včera a ostatní z toho mají dost vítr. Zcela vážně. V očích Američanů se sice může zdát, že vybraná částka je jakoby malá, dokud ale neporovnáme ceny ve Státech a u nás. Když řeknete Američanovi, že se vybralo dost na pořízení slušného ojetého auta, koukají na to fakt s obdivem.



Report #9: Kůň na scéně


Už včera RIB avizoval všem přítomným, že dnes přijde kůň. Všichni se na to těší a například bývalý držitel IPTC Kase už BlueStonovi ukázal svůj ocas a pozval ho na drink. Psí ocas! Nevím na co zase myslíte...


Asi tak úplně všichni už mají s koníkem objednané focení. Ve výbavě tedy chybí už jen cedule "vote for Ritchi". Mimochodem, takové desky tu mají všude a úplně na všechno. Na zahrádkách, před domem, v květináčích... Zřejmě se chystají jakési místní volby.



Report #10: Počasí


Během prvního večera se stala ještě jedna zajímavost, kterou u nás opravdu nezažijete. Všem se ve stejný okamžik varovně rozezněly telefony, rozsvítila svítilna, vibrovalo to... Šlo o výstražné zprávy varující před blížícím se hurikánem a pokyny, jak se zachovat. K narušení večera nedošlo, moderátor vše profesionálně shrnul, nikdo nepanikařil. O hodinu později přišel středně silný déšť, vítr. Tornádo se městu vyhnulo, bohužel si však v rámci Illinois vyžádalo nějaké materiální škody, když smetlo menší "vesnici".



Mimořádná zpráva #2:


Ritchi šel na pohovor jako čtvrtý. Dal jen vědět, že už to má za sebou, víc nevím, teď je na zkoušce mikrofonů a pak (cca 21) přijde výstava...



Report #11: Interview


Tady asi není potřeba nic víc, než přímá citace Ritchiho:


"Bylo to skvělé, podařilo se mi nastínit naše prostředí a myslím, že jako první český reprezentant, kterého oni viděli, jsem udělal upřímný dojem. Povedlo se mi předat, že jsme v tomhle jedineční, supportivní a velice otevření nováčkům, všem genderům, sexualitám, typům těla, barvy kůže...

Mám vážně dobrý pocit, cítím, že jsem udělal svou práci a nemůžu se dočkat, AŽ NA MÉM RAMENI SPOČINE ŠERPA."



Reportáž z terénu #1:


https://twitter.com/KieranHound/status/1642227534770106376?t=WuPkzd17duPzD4YBLunFGg&s=19



Reportáž z terénu #2:


https://www.twitch.tv/intlptc/clip/DepressedInterestingRabbitBuddhaBar-fFZwH5KLBmiMAqwV


?????????


RITCHI JE INTERNATIONAL PUPP 2023 !!!!!!!!!!!!!!!


ON TO FAKT VYHRÁL!!!!!!!


?????????



Report #12: Naprosto nepoučitelný


Moderátor v jednom okamžiku trochu marně hledal na cosi lidi, tak se přihlásil BlueStone. Moderátor se tím ale zdál být mírně zaskočen. Tak se BlueStone zeptal, k čemu se vlastně přihlásil? Do dražby trička za $30. V tu chvíli byl zase zaskočený BlueStone, ale nechtěl vypadat, že to byla chyba, tak o pár minut později přihodil na $70. A o další chvíli později si oddechl, že ho někdo "přebil", když zjistil, že tričko je velikosti S.


O 30 minut později.


BlueStone přihazuje na záhadný pytlík $70 a už se nenašel nikdo, kdo by ho přeplatil. ?



Report #13: Povinnosti mistra světa


V pondělí se Ritchi vymotal z haldy gratulací a přání vlastně jen proto, aby se účastnil brunche s porotou a dalšími účastníky. Výsledkem jeho dojatého líčení domovského zázemí a Prahy je, že se všichni chtějí do Prahy přijet podívat. ? Doufáme, že to vyjde na PAW, aby to zažili trochu víc na vlastní kůži. ?


RIB se ještě stihli podívat do muzea "kožeňáků", trošku se projít a hlavně už museli balit, aby v pořádku odletěli zpět domů. Což se (opět zcela očekávaně) neobešlo bez drobných zápletek a vsuvek. Vzorovou ukázkou bylo to, že se Ritchimu povedlo zamotat při balení vlastního kufru tak, tak si přenastavil zámek a pak na letišti hodinu zkoušel kombinace, než se mu povedlo do vlastního kufru dostat. NE, nebyl to cizí kufr, nespletl se, nezavřeli ho. ??? Ale líbí se mi, jak uvažujete a jak už jste vycvičení na historky tohoto typu. ??


Report píšu v době, kdy má RIB mezipřistání v Madridu, tedy už na cestě domů.

HTTP/1.1